Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Uniunea Europeana, in alerta maxima

Descoperirea focarului de gripa aviara in Marea Britanie confirma reintoarcerea virusului H5N1 in Europa, dupa aproximativ sase luni de absenta. Mai multe tari europene au adoptat sau sunt pe cale sa adopte masuri speciale de protectie, iar expertii Uniunii Europene se intalnesc astazi pentru a dezbate subiectul si posibilitatea ca virusul sa sufere mutatii si sa se transmita de la om la om, informeaza AFP.
In urma cu o saptamana, virusul inalt patogen H5N1, care din 2003 si pana in prezent a ucis peste 160 de oameni, a fost identificat intr-o ferma din sudul Ungariei. Duminica prezenta acestuia a fost certificata in Marea Britanie iar, ieri, in comitatul Suffolk, 160.000 de curcani au fost incinerati, specialistii incercand sa determine originea virusului si calea pe care acesta a ajuns in "insula". Potrivit "The Guardian", guvernul britanic cauta sa identifice o posibila legatura intre descoperirea focarului de gripa aviara la ferma din Suffolk si depistarea tulpinii inalt patogene a virusului H5N1 la crescatoria de gaste din sudul Ungariei. Oficiali britanici au confirmat ca virusul depistat la ferma din Suffolk este de acelasi tip cu cel din Ungaria.
Comisarul european pentru Sanatate
, Markos Kyprianou, a minimalizat ieri riscul izbucnirii unei pandemii, dupa certificarea focarului H5N1 in Marea Britanie. "Trebuie sa tratam aceasta problema ca pe o boala la animale si sa nu luam in discutie riscul unei pandemii", a declarat Kyprianou, adaugand ca atat in Ungaria, cat si in Marea Britanie au fost luate toate masurile de protectie necesare. Organizatia Mondiala a Sanatatii a atentionat insa ca Europa trebuie sa fie pregatita pentru descoperirea de noi focare in aceasta iarna si a subliniat
ca tarile europene nu sunt la adapost in fata unei epidemii la om. "O mutatie a virusului H5N1 care sa antreneze o epidemie umana poate avea loc la fel de bine in Marea Britanie si Europa, cat si in Africa", a precizat Gregory Hartl, purtatorul de cuvant al OMS.
Potrivit Comisiei Europene, Romania este pregatita sa actioneze in cazul gripei aviare.

Blog Archive

Livescore Basebal: Uniunea Europeana, in alerta maxima
Livescore Basebal: Uniunea Europeana, in alerta maxima
Livescore Basebal: Uniunea Europeana, in alerta maxima
Livescore Basebal: Uniunea Europeana, in alerta maxima