Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Coalitie pentru curatenia europarlamentarilor

In contextul viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, organizatii ale societatii civile vor demara un nou proiect de tipul “Coalitiei pentru un Parlament Curat”. Pana atunci, ele recomanda politicienilor sa inceteze piedicile puse anticoruptiei si sa foloseasca mai mult ratiunea in locul scandalului.
Ingrijorati de “deteriorarea situatiei politice”, reprezentantii societatii civile si membri ai “Coalitiei pentru un Parlament Curat” au lansat un apel partidelor parlamentare sa dea dovada de responsabilitate in campania
electorala pentru alegerile europarlamentare. “Observam ca in ultima vreme exista o predilectie pentru lipsa de civilitate, pentru violenta de limbaj. Toate scandalurile care au loc in ultima vreme sunt o consecinta a dezideologizarii partidelor romanesti. Incapabile sa aduca in dezbaterea publica valori si proiecte, ele prefera scandalul”, a spus Cristian Parvulescu, presedintele Pro Democratia, insistand asupra necesitatii unor alegeri europarlamentare civilizate.
Opt organizatii neguvernamentale, printre care Pro Democratia, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din Romania, au propus un set de conditii minime pe care politicienii romani sa le adopte, daca vor sa se numeasca europeni. Printre acestea se numara aprobarea legii ANI intr-o forma cat mai apropiata de cea initiala, neimplicarea in actul de justitie, stoparea piedicilor administrative puse luptei anticoruptie, lichidarea RAAPPS (vazuta ca o sursa de coruptie pentru clasa politica) si depolitizarea administratiei publice. Un punct special al apelului a fost destinat incetarii atacurilor politice impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, vazuta ca figura publica angajata in lupta anticoruptie. “Uitati-va care e tratamentul
de care se bucura Monica Macovei din partea trustului de presa al lui Voiculescu si a lui personal. Zilele astea, domnul Voiculescu a devenit un creier pentru partide politice mult mai mari decat partidul sau”, a spus Alina Mungiu-Pippidi, presedinta Societatii Academice din Romania (SAR).
In ceea ce priveste “curatenia” politicienilor romani care vor deveni europarlamentari, reprezentantii societatii civile vor demara o monitorizare similara celei desfasurate in 2004, in timpul campaniei electorale. Lista neagra a “noii Coalitii” va cuprinde politicieni care sunt urmariti penal, migratori politici, fosti colaboratori ai Securitatii, incompatibili cu functia detinuta, aflati in conflict de interese cu functia, posesori de averi nejustificate sau care ar intra sub incidenta actualului proiect de lege a lustratiei. “Vom face o monitorizare foarte atenta a acestor candidati”, promite Mungiu, precizand ca limbile straine nu vor fi criteriu de monitorizare. Presedinta SAR atentioneaza formatiunile politice ca destule nume vehiculate pana acum nu corespund standardelor Parlamentului European: “Vazand zilele acestea ce nume sunt propuse, facem un apel: nu puneti pe liste fascisti sau oameni care nici macar romaneste nu stiu bine!”.

PSD si PC insista pentru motiunea anti-Macovei

Liderii PSD au decis sa sustina in Parlament motiunea simpla pe care Partidul Conservator o va depune impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. Sefii social-democratilor anuntasera in urma cu o saptamana ca vor depune si ei o motiune simpla impotriva lui Macovei din cauza ordonantei DIICOT, insa au convenit in cele din urma sa sprijine motiunea conservatorilor. O motiune simpla nu are efecte asupra ministrului vizat, lasandu-se la latitudinea acestuia in cazul in care motiunea este adoptata sa demisioneze sau nu din functie.

Blog Archive

Livescore Basebal: Coalitie pentru curatenia europarlamentarilor
Livescore Basebal: Coalitie pentru curatenia europarlamentarilor
Livescore Basebal: Coalitie pentru curatenia europarlamentarilor
Livescore Basebal: Coalitie pentru curatenia europarlamentarilor