Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Nepreocupati de politica

Romanii sunt calmi si optimisti, desi cei mai multi dintre ei vad ca pe scena politica se desfasoara un scandal de amploare.

Aceasta este concluzia unui sondaj national, realizat de Institutul Pro si dat publicitatii
ieri.

Astfel, desi peste 95% dintre romani considera ca atmosfera politica este una tensionata, peste 60 de procente se declara indiferenti fata de aceste probleme.

Evenimentul politic cel mai cunoscuteste suspendare din functie a presedintelui Basescu, urmat de scadnalul "biletelului" lui Tariceanu.

Romanii mai stiu despre motiunea impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, initierea unui referendum privind votul uninominal si demisia ministrului de externe, Mihai Razvan Ungureanu.

Partidele politice isi pierd, in actualul context din credibilitate, principalul beneficiar al scandalului fiind PSD. Traian Basescu este vazut ca principalul vinovat de conflictelor politice, acesta fiind urmat de premierul Tariceanu.

Un procent de 63,3% dintre cetateni sunt de acord sau oarecum de acord ca Traian Basescu vrea si mai multa putere decat are acum, iar peste 50% ca presedintele tolereaza grupurile de interese economice din preajma sa.

Alianta parcurge o perioada decisiva, dat fiind ca populatia, desi o percepe ca fiind in disolutie, prefera sa ii ceara sa ramana in aceeasi formula la putere.

Romanii se declara adeptii votului uninominal, alegerile locale si prezidentiale fiind cele mai importante pentru ei. In plus
, peste jumatate dintre respondenti au spus ca se vor prezenta la referendumul privind alegerile pentru Parlamentul European.

La intrebarea: „Cu ce partid ati vota la alegerile pentru Parlamentul European din acest an?”, 28,6% au raspuns ca vor vota cu PSD, 19,7% cu PD, 19,4% cu PNL, 9% cu PRM, 8% cu PNG-CD, 6,9% cu UDMR, 3,3% cu PLD, 1,8% cu PC, 1,5% cu PIN Si 1,3% cu PNTCD.

Cercetarea arata insa ca Alianta ramane cea mai puternica structura politica, in cazul in care PNL si PD ar ramane impreuna D.A. ar obtine probabil fara probleme primul loc la aceste alegeri.

Romanii au facut si profilul candidatului indeal pentru euroalegeri. Potrivit sondajului, acesta trebuie sa fie cinstit, sa cunoasca politica europeana si sa fie incoruptibil. Clasamentul trasaturilor este urmat de inteligenta, competenta, nivelul ridicat de educatie, patriotismul si relatiile bune in Europa.

Aproape jumatate dintre cei intervievati se declara destul de multumiti de viata
lor, in timp
ce doar 11,5% sunt foarte nemultumit.

Romanii sunt si mai optimisti cand vine vorba de viitor- peste 42% cred ca viata lor va ramane la fel anul acesta, iar aproape 39 de procente considera ca se va schimba in bine.

Cele mai importante probleme cu care se confrunta Romania sunt, in opinia celor intervievati, salariile si pensiile mici, nivelul de trai scazut, lipsa locurilor de munca si coruptia.

In cadrul Aliantei, cei mai populari politicieni sunt Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu si Mihai Razvan Ungureanu, clasamentul fiind incheiat de Elena Udrea.

In ceea ce priveste increderea in institutiile care nu au legatura directa cu politica, clasamentul este urmatorul: Biserica, Armata, Uniunea Europeana, Mass-Media, Nato si Politia.

Cercetarea a fost realizata in perioada 22-27 februarie 2007, pe un esantion de 1200 de persoane.

Blog Archive

Livescore Basebal: Nepreocupati de politica
Livescore Basebal: Nepreocupati de politica
Livescore Basebal: Nepreocupati de politica
Livescore Basebal: Nepreocupati de politica