Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Vanghelie ia candidatura, PSD scapă de Capitală

Vanghelie a venit, ieri dimineaţa, la sediul de campanie sigur de reuşită. Înainte de şedinţă, s-a jucat relaxat cu ziariştii care l-au întrebat care este „candidatul-surpriză” al PSD. „O personalitate marcantă a vieţii cultural-politice!” a răspuns Vanghelie. După câteva ore, Mircea Geoană a ieşit să anunţe „personalitatea”.

"Cred că putem spune că în acest moment propunerea noastră pentru candidatul la funcţia de primar al Capitalei este Marian Vanghelie. Este o variantă combativă şi cu şanse de succes". Cum rămâne cu Sorin Oprescu, contracandidatul lui Vanghelie? Mircea Geoană: "Am vorbit cu Sorin, se pare că are această intenţie (să candideze independent, n.n.). Sper că se va gândi de două ori înainte să ia această decizie, pentru că este clar că organizaţia PSD Bucureşti îl sprijină în acest moment pe Marian Vanghelie. Nu cred că va fi un lucru bun şi ar fi un risc de canibalizare a voturilor PSD". Întrebat, la rândul său, despre varianta ca Sorin Oprescu să candideze independent la primărie, Miron Mitrea a răspuns că, în această situaţie, „probabil” că Oprescu va trebui să plece din PSD.

La ora când Vanghelie era anunţat oficial candidat al PSD la primărie, telefonul lui Sorin Oprescu era închis. Senatorul era „într-o şedinţă”. În jurul prânzului, a aflat că zarurile sunt aruncate şi că partidul merge pe mâna lui Vanghelie. „Sorin” a ieşit cu o declaraţie de presă, în care a negat orice discuţie cu „Mircea” despre candidatura sa la primărie, în general, şi despre candidatura sa ca independent, în special: "Nu am discutat cu Geoană despre această chestiune, nu m-a întrebat niciodată nimic, nu m-a chemat niciodată". Oprescu a subliniat
că va spune mai multe luni dimineaţa, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, for care, statutar, trebuie să valideze candidatura lui Vanghelie.

Primarul de la 5 promite că-l face pe Oprescu ministru al Sănătăţii

Proaspătul candidat la primărie şi-a susţinut primul discurs în această calitate cu un atac la un grup de „oameni de afaceri” care, în ultimele săptămâni, ar fi încercat să-i bareze intrarea în cursa electorală: Costel Bobic, Alexandru Bittner, Adrian Petrache, Puiu Popoviciu şi Costel Constanda. Primul este cunoscut apropiat al lui Sorin Oprescu. Într-o declaraţie dată săptămâna trecută ziarului „Cotidianul”, Costel Bobic chiar se declarase dispus să finanţeze campania
electorală a lui Sorin Oprescu, dacă acesta ar fi devenit candidatul PSD la primărie.

Cu Sorin Oprescu, Marian Vanghelie a încercat să se poarte cu mănuşi, promiţând că-l ia în staff-ul său de campanie, că-l susţine „obligatoriu” pentru un mandat de senator şi apoi pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

Vasile Blaga, posibil candidat al PD-L la funcţia de primar general, a spus, ieri, despre candidatura lui Vanghelie că este una „serioasă”, dar a precizat că Bucureştii sunt şi vor rămâne „un fief al PD-L”. Candidatul liberal, Ludovic Orban, a declarat că „ar fi fost mai bine pentru Marian Vanghelie să rămână candidat la Sectorul 5”.