Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Microsoft licentiaza Adobe Flash pentru mobile

Telefoanele Windows Mobile vor include suport pentru Flash Lite si vor putea vizualiza fisiere PDF.

Microsoft a anuntat ca va licentia Flash Lite si Reader LE de la Adobe pentru telefoanele mobile bazate pe Windows Mobile.

La ora actuala, Adobe Flash Lite 2.1 este disponibil pentru download pe telefoanele cu Windows Mobile 5, dar acesta poate fi folosit doar de catre aplicatiile create special pentru device-urile respective. Dezvoltatorii de site-uri nu pot insa crea animatii Flash vizibile pe versiunea mobila a browserului Internet Explorer.

Microsoft a decis insa sa licentieze plugin-ul Flash Lite 3.x pentru Internet Explorer Mobile, ceea ce va permite vizualizarea normala a site-urilor cu Flash pe smartphone-urile ce folosesc Windows Mobile.

Mutarea este una oarecum suprinzatoare pentru Microsoft, care promoveaza propria tehnologie de grafica si animatie web, Silverlight, care se vrea a fi un concurent pentru Flash. Intarzierea acestuia, pe de o parte, cuplat cu teama de noi investigatii antitrust si acuze de lipsa de interoperabilitate, pe de alta parte, au facut Microsoft sa accepte tehnologia Adobe pe telefoanele bazate pe sistemul
sau mobil de operare.

Gigantul american a licentiat de asemenea si Adobe Reader LE, ce va permite vizualizarea de documente
PDF pe telefoane, direct din browser sau din email-uri, fara a mai necesita aplicatii third-party.

Marele beneficiar al acestui acord este bineinteles Adobe, care pare sa fie intr-o ofensiva pentru telefoanele mobile, anuntand recent si ca pregateste o versiune de Flash special pentru iPhone. Flash este suportat pe telefoane si de catre browserele Skyfire si Opera Mobile 9,5.