Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

România duce lipsă de finanţe publice şi vrea să-şi mărească deficitul

Cotidianul francez Le Monde scrie astăzi despre criza economică care afectează România, subliniind că guvernul de la Bucureşti încearcă mărească deficitul, lucru care "nu este pe placul nici al Bruxellesului, nici al FMI-ului".

Prins în ciclonul crizei economice, guvernul de la Bucureşti încearcă cu disperare să restrângă cheltuielile publice, iar peste 6.000 de magistraţi fac grevă, din 9 iulie, pentru a protesta împotriva diminuării cu jumătate a veniturilor lor, relatează Agerpres.

"Ministerul Justiţiei se poartă cu noi aşa cum se poartă stăpânul unei plantaţii de sclavi", protestează Viorica Costiniu, membră a comitetului director al Asociaţiei Magistraţilor Români (AMR). "Poate un judecător să accepte salariul unui conductor de tramvai? Suntem încurajaţi să demisionăm la nivel naţional." Guvernul nu are intenţia să cedeze. Conturile publice sunt la cel mai jos nivel, mai scrie publicaţia franceză. "Se pare că judecătorii nu au înţeles că este criză economică", a afirmat ministrul justiţiei Cătălin Predoiu.

În martie, România a obţinut un împrumut de 20 miliarde de euro, din care 13 miliarde acordate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), 5 miliarde de Uniunea Europeană (UE), un miliard de Banca
Mondială şi un miliard de alţi furnizori de fonduri, precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

O primă tranşă de 5 miliarde a fost cheltuită. Statul român aşteaptă a doua tranşă de 2 miliarde, prevăzută pentru septembrie. Premierul Emil Boc a cerut undă verde de la FMI şi de la Comisia Europeană pentru a mări deficitul bugetar, de 4,6 la sută în acest an, pentru a investi mai mult în infrastructuri şi a relansa economia şi locurile de muncă.

FMI nu s-a grăbit să răspundă la această cerere. Următoare sa misiune de evaluare
va avea loc în luna august. Reuniţi la Bruxelles la 7 iulie, miniştrii de finanţe ai UE au demarat o procedură care acordă României un răgaz de doi ani pentru a-şi aduce deficitul la limita de 3 procente impusă de UE. Deficitul României a ajuns deja la 2,7 la sută pe primele şase luni ale anului, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească. 'Autorităţile de la Bucureşti vor lansa o acţiune diplomatică energică pentru a-şi apăra proiectele economice, ca de exemplu investiţiile în infrastructuri', a declarat ministrul român de externe, Cristian Diaconescu.

Blog Archive

Livescore Basebal: România duce lipsă de finanţe publice şi vrea să-şi mărească deficitul
Livescore Basebal: România duce lipsă de finanţe publice şi vrea să-şi mărească deficitul
Livescore Basebal: România duce lipsă de finanţe publice şi vrea să-şi mărească deficitul
Livescore Basebal: România duce lipsă de finanţe publice şi vrea să-şi mărească deficitul