Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Pe sârmă spre Africa de Sud

ricolorii încep sâmbătă (ora 21.00, Antena 1) drumul spre CM 2010, împotriva Lituaniei, iar la uzura morală a formaţiei se adaugă multe accidentări.

Abia la începutul campaniei de calificare la CM 2010, naţionala se află într-o situaţie care seamănă izbitor cu cea de după Euro
2004, toamna ce a urmat turneului final găsind echipa antrenată atunci de Anghel Iordănescu într-un avansat grad de uzură fizică şi morală. Un egal în Armenia a pus capăt mariajului chinuit dintre un selecţioner depăşit şi o reprezentativă subţire, iar acum a venit rândul lui Victor Piţurcă să joace cu sabia deasupra capului. Sosit într-un cor de fluierături de la Euro 2008, acesta s-a încăpăţânat să amâne reformarea lotului şi se vede în situaţia de a păşi pe o punte fragilă spre CM 2010.

Primul mare
hop îl aşteaptă sâmbătă (ora 21.00, Antena 1), la Cluj, împotriva Lituaniei, unde nu va putea miza pe Cristi Chivu, Adrian Mutu, Răzvan Raţ şi Florentin Petre, iar Gabriel Tamaş va fi probabil forţat să joace accidentat. Coleg în centrul defensivei ar urma să-i fie Dorin Goian, în timp ce benzile laterale ar urma să fie acoperite de Săpunaru (dreapta) şi Radu Ştefan (stânga). Linia de mijloc, cu Nicoliţă, Cociş, Dică, Daniel Niculae şi Rădoi, închizător, ar urma să-l sprijine pe Marica, singurul vârf împins. „Aparent, pentru primele două locuri se vor bate Franţa, România şi Serbia. Dar nu avem voie să omitem şansele Austriei, tot aşa cum Lituania este capabilă cel puţin să încurce socotelile tuturor“, avertizează Bănel Nicoliţă, care vede adversara de sâmbătă peste ultima naţională pe care au întâlnit-o tricolorii, Letonia, şi pe care au învins-o cu dificultate, cu 1-0. Campania europeană de calificare la turneul mondial din Africa de Sud se va încheia pe 10 octombrie 2009 şi la ea participă 53 de naţionale, care se bat pentru 13 locuri. Se califică direct câştigătoarele fiecăreia dintre cele nouă grupe, iar cel mai bine opt echipe clasate pe locul secund vor disputa meciuri de baraj, în urma cărora încă patru naţionale vor merge la CM.
Sâmbătă, tot în grupa României, mai sunt programate încă două partide, Serbia - Insulele Feroe (ora 21.15) şi Austria - Franţa (ora 21.30). Cu Karel Brückner, fostul selecţioner al Cehiei, pe bancă
, austriecii au şi un nou căpitan de echipă, Andreas Iwanschitz (Panathinaikos), care a obţinut mai multe voturi de la coechipieri decât Rene Haufhauser (Salzburg), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough) şi Martin Stranzl (Spartak Moscova).
Bănel nu s-a născut de ziua lui
Vedeta recuperată din Ghencea, Bănel Nicoliţă, este în realitate cu aproape trei ani mai bătrână decât arată actele
. Conform revistei „Star“, fotbalistul din Făurei a fost înregistrat la primărie abia după ce tatăl lui a fost ameninţat cu puşcăria. Mai mulţi fotbalişti, în special africani şi brazilieni, apelează voluntar la modificarea documentelor de identitate pentru a obţine contracte mai avantajoase în Europa. Chiar şi dacă ar avea 26 de ani, Bănel aleargă ca unul de 23, dovadă stând meciul cu Franţa de la Euro 2008, în care stelistul a parcurs 12,24 km în 90 de minute, motiv pentru fani să facă glume pe seama lui: „De ce nu-l schimbă Piţurcă pe Bănel? Pentru că nu-l prinde; De ce l-au pus ăştia pe Bănel să alerge în halul ăsta? Pentru că trebuie să-i facă revizia la 20.000 de kilometri; De ce terenul de joc e marcat cu un chenar alb? Pentru că altfel Bănel ar fugi şi prin tribună; Se ştie cât aleargă Bănel în vestiar?“.
Tineretul joacă în Bosnia
Naţionala de tineret a României, antrenată de Emil Săndoi, joacă sâmbătă (ora 19.00), în Bosnia, penultimul său meci din grupa preliminară de calificare la Campionatul European din 2009. O victorie le-ar asigura practic tricolorilor calificarea în faza următoare a competiţiei, atât timp cât din fiecare grupă merg mai departe echipele de pe primul loc şi cel mai bine patru clasate formaţii de pe locul secund. În momentul de faţă, România ocupă locul doi, la un punct în spatele Ţării Galilor, dar cu un meci mai puţin jucat, şi devansează Franţa cu trei puncte, ultimul meci din această fază fiind pe teren propriu, contra Ţării Galilor.

Blog Archive

Livescore Basebal: Pe sârmă spre Africa de Sud
Livescore Basebal: Pe sârmă spre Africa de Sud
Livescore Basebal: Pe sârmă spre Africa de Sud
Livescore Basebal: Pe sârmă spre Africa de Sud